Vés al contingut

. . . .

quinzena

Canillo celebra la Quinzena de la Nova Cuina Canillenca, amb nou participants i receptes amb producte local

16 octubre, 2025

Del 19 d’octubre al 9 de novembre, nou establiments de la parròquia de Canillo oferiran menús especials en el marc de la Quinzena de la Nova Cuina Canillenca, una iniciativa impulsada per posar en valor la gastronomia local i els productes de proximitat. Enguany amb el lema “Sabors i aromes de casa”.

 

Després de la bona acollida de la primera edició, celebrada l’any 2023, aquest any l’esdeveniment es consolida com una cita de referència per al sector gastronòmic canillenc, tot convidant la població i els visitants a descobrir la creativitat dels xefs locals i la riquesa del producte del territori.

 

“Estem contents de poder donar continuïtat a la Quinzena de la Nova Cuina Canillenca, i tornem a comptar amb establiments canillencs que participen d’aquesta iniciativa”, ha explicat el conseller de Promoció Turística I Comercial, Àlex Kinchella.

 

Nou restaurants i compromís local

En aquesta edició hi participen nou establiments repartits entre Canillo, El Tarter, Soldeu i la Vall d’Incles, cadascun amb una proposta gastronòmica pròpia basada en productes locals:

  1. Palau de Gel – Menú tradicional amb productes de proximitat com la papada de Cal Jordi i la mel canillenca.
  2. La Taula dels Amics – Cuina de temporada amb ceps i vedella del país.
  3. El Racó del Simó – Menú degustació amb caça i bolets, emblemes de la cuina de muntanya.
  4. Blót – Minihamburgueses artesanes amb formatges d’Andorra i cervesa local Boris.
  5. Hotel Llop Gris – Plats de caça i peix de riu amb verdures de temporada.
  6. Borda del Rector – Receptes tradicionals com el trinxat i el melós de xai cuit a baixa temperatura.
  7. Ovella Negra – Proposta de muntanya amb botifarra de Cal Jordi, bolets i trumfes canillenques.
  8. Club Hermitage – Menú degustació d’alta cuina que combina elaboracions clàssiques i productes autòctons.
  9. Llar de l’Artesà – Plats creatius amb fruits del bosc rostits i pollastre de corral farcit.

 

Àlex Kinchella, destaca que” la qualitat i la varietat de les propostes es mantenen altes, i que tots els establiments comparteixen la voluntat de treballar amb ingredients de proximitat, molts dels quals es poden trobar dins mateix de la parròquia de Canillo”.

 

Reforçant la identitat gastronòmica de Canillo

 

La Quinzena de la Nova Cuina Canillenca va néixer el 2023 com una iniciativa per donar protagonisme al producte local, incentivar el consum responsable i sostenible, i dinamitzar l’activitat del sector de la restauració fora de la temporada alta.

 

En aquella primera edició, es va posar en evidència la capacitat dels establiments de reinventar-se i crear plats nous a partir de sabors tradicionals. Molts dels menús proposats van incloure productes com la carn de ramaderia local, melmelades artesanes, formatges del país o verdures conreades a la zona.

 

Amb aquesta edició, la proposta es consolida, i des de la parròquia es treballa per fer créixer el projecte en els pròxims anys, implicant també productors i artesans locals.

 

Els ingredients que defineixen la cuina de Canillo són fruit d’un territori únic: els boscos i les muntanyes altes ofereixen bolets, fruits vermells i caça; les explotacions ramaderes aporten carn de vedella, xai o poltre; i els horts de les cases continuen proveint verdures i fruites de temporada.

 

Els productors locals sorprenen amb ous ecològics, embotits tradicionals, melmelades casolanes i licors artesans, que inspiren als xefs de la parròquia per crear plats que combinen tradició i creativitat —l’essència del que ja es coneix com a Nova Cuina Canillenca.

 

Una experiència gastronòmica amb identitat pròpia

 

La Quinzena de la Nova Cuina Canillenca és una celebració del producte local i del talent dels cuiners de la parròquia, alhora que reforça la imatge de Canillo com a destí gastronòmic de qualitat, vinculat a la natura i a la sostenibilitat.

 

“Cada producte porta l’empremta d’un territori amb les arrels que ens uneixen i la tradició que es conserva en cada plat”, destaca Kinchella.