El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
30
MAIG
2022
Turisme

CANILLO IMPULSA EL TURISME D'AVENTURA OFERINT BARRANQUISME COM A NOVETAT AQUEST ESTIU

El Comú de Canillo promou una activitat lligada al turisme daventura, el descens de barrancs, impulsant d’aquesta manera la pràctica de noves activitats a la parròquia i amb l’objectiu de posicionar-se com a lloc de referència daquests esports. Gràcies a l’edició d’una nova guia que recopila la informació referent als 9 indrets aptes per a la pràctica del descens que hi ha actualment a la parròquia, el barranquisme als rius i gorges de la parròquia és l’activitat que es presenta com a novetat aquesta temporada estival. El descens de barrancs està a l’ordre del dia entre les activitats més demandades entre les persones que busquen activitats d’aventura, i per això el comú ha apostat per introduir-lo entre les seves propostes doci com a novetat aquest estiu. La informació que inclou aquest manual ha estat elaborat per Cinto Verdaguer, que durant anys va localitzar, inventariar i condicionar aquests barrancs, adaptant-ne el seu accés i facilitant-ne el seu ús.

Canillo dona un nou impuls diversificant loferta i aportant un valor afegit a les propostes de turisme esportiu tant a la parròquia com al país. Aquesta activitat s’afegeix a l’ampli ventall d’activitats d’aventura i natura com són la pràctica del senderisme, les vies ferrades, les vies cable, l’escalada, el cicloturisme, o la pesca.

Tot i que les particularitats geològiques d’aquesta part del Pirineu no són especialment favorables per a la formació de grans barrancs, els de Canillo tot i ser més modestos, permetran gaudir de bons moments practicant aquesta modalitat esportiva. Aquest esport consisteix a seguir el curs d’un riu o barranc, a la vegada que es realitza un descens per l’interior del seu cabal, superant obstacles que el mateix riu ha creat de manera natural.   

La guia dona a conèixer informacions útils com la localització, el grau de dificultat o la resposta del cabal a les tronades dels barrancs del Toll Bullidor, (Valira d’Orient), el de la Canal del Grau, les cascades del Torrent dUrina, les del Clot dEncarners (riu de Montaup), de la cascada de Moles, de la gorja de Ransol (riu de la Coma), de les cascades del riu de Jan, de les de Cabana Sorda (situat a sota mateix de la presa de l’estany de Cabana Sorda), i de les cascades del riu Manegor.

A Canillo es poden distingir dos tipus principals de barrancs: els secs o amb poca aigua i els aquàtics, en que saber nedar és imprescindible. En funció del descens, de la configuració i de les característiques pròpies del barranc, s’utilitzen diferents recursos. És important iniciar-se amb professionals o bé amb persones experimentades, fer servir material homologat i que aquest es trobi en bones condicions, com es recull a la guia.

 

més informació

Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024