El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
26
GENER
2021
Turisme i Cultura

CANILLO CELEBRARÀ LA CREMA DEL GENER AQUEST DIUMENGE

El Comú confirma la celebració de la Crema del Gener que tindrà lloc aquest diumenge 31 de gener a les 18h al camp del Som, a l’entrada del poble de Canillo. La corporació ha rebut el consentiment de les autoritats sanitàries del Govern d’Andorra i acollirà la tradicional Crema del Gener (o Crema del Mai) en un format que incorporarà les mesures adoptades per la situació d’emergència sanitària causada per la COVID-19.

Només es permetrà l’accés a l’espai on es cremarà l’arbre al personal autoritzat. Per tal de mantenir la distància de seguretat, el Comú habilitarà a l’exterior que envolta el recinte 100 cadires amb la separació pertinent. S’habilitarà un circuit d’entrada i de sortida i els assistents seguiran les indicacions dels organitzadors. Cada localització estarà senyalitzada.

El Servei de circulació Comunal condicionarà la zona blava d’aparcament a la carretera general. Aquest any no tindrà lloc la xocolatada i el repartiment de coca.

 

La història

Aquesta tradició data de temps immemorial i s’iniciava cada any quan es tallava el pi jove del bosc. Simbolitza el final del mes de gener, per tant del fred, i la forma en què crema l’arbre determina si el temps serà hostil o més aviat suau.

La Crema del Mai pretén allunyar i acabar el més aviat possible amb el fred i el mal temps. La història recorda que a Canillo durant el mes de gener els nens i joves del poble tallaven un pi del bosc de la Canya i el plantaven al costat de les planelles de Borronet, prop de les escoles. Quan encenien el pi, la gent feia molt soroll amb un corn de banya de bou, un cargol de mar i esquelles.

 

 

 


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024