El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
07
ABRIL
2020
Comú de Canillo

CANILLO ENQUESTA ALS TEMPORERS RESIDENTS A LA PARRÒQUIA PER APORTAR SOLUCIONS A LES SEVES NECESSITATS

A través  d'una enquesta online als 580 temporers residents a la parròquia es vol detectar les necessitats d'allotjament i compra d'aliments a fi de trobar solucions i evitar una situació de precarietat

 

El Comú de Canillo ha enviat avui una enquesta on-line als 580 temporers  d'origen sud-americà que no poden tornar al seu país i que resideixen a la parròquia, a partir de les dades facilitades pel Govern d'Andorra.

L'enquesta té com a objectiu conèixer la seva situació actual, pel que fa a l'allotjament: on s'allotgen, quan venç el seu contracte de lloguer, fins quan podran fer front al lloguer, etc.. i saber si actualment fan front a les despeses d'alimentació, si els hi ofereixen els àpats els que els allotgen o hi ha alguna ajuda per part d'alguna entitat pública,  i en el cas que  comprin directament els aliments fins quan creuen que podran fer front a aquesta despesa.

Els resultats de l'enquesta s'utilitzaran per preveure, durant les properes setmanes, quines seran les necessitats a atendre de manera prioritària i per a quantes persones i si caldrà fer-ho per les dificultats per assumir el pagament de l'allotjament, d'alimentació o ambdues coses.

Les respostes a l'enquesta també permetran saber si els temporers tenen algun vol de retorn que no s'hagi anul·lat, i la seva predisposició a tornar al seu país d'origen, en el cas que des d'Andorra finalment se'ls pugui facilitar un vol de retorn.

El Comú de Canillo continua gestionant els casos que li van arribant de temporers en situació més precària. La setmana passada, un equip creat especialment per resoldre aquestes qüestions, encapçalat pel Cap del Departament de Dinamització Turística i Cultural, Francesc Oriol, va començar a donar resposta als temporers amb necessitats més urgents, a la vegada que des del Comú es mantenen reunions periòdiques de coordinació amb la direcció d'ENSISA atès que una part important dels temporers que resideixen a la parròquia han estat treballadors a Grandvalira.

Fins a dia d'avui s'han rebut 253 consultes, telefòniques o per email, de temporers i s'han reubicat 57 temporers a pisos, cedits gratuïtament per empreses que gestionen habitatges d'ús turístic, i 9 al Casal Sant Cerni, cedit per Mossèn Ramon.

El Comú de Canillo vol agrair novament a totes les empreses i entitats col·laboradores el seu oferiment per trobar solucions a les dificultats del col·lectiu de temporers així com als hotelers de la parròquia que continuen allotjant i proporcionant els àpats sense cost als seus empleats de temporada i que es troben en aquesta mateixa situació.   

 

Canillo, 6 d'abril de 2020

www.canillo.ad


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024