El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
27
MARÇ
2020
Comú de Canillo i ENSISA

ENSISA I EL COMÚ DE CANILLO TREBALLEN PER GARANTIR LES CONDICIONS DE L'ESTADA DELS TEMPORERS

El Comú de Canillo i ENSISA es posaran en contacte amb els aproximadament 600 temporers de la parròquia que han omplert el formulari de govern

 

El Comú de Canillo i Ensisa estant en contacte permanent per establir quines hauran de ser a partir d'ara les mesures que s'hauran de prendre per què els temporers no residents que viuen a la parròquia de Canillo tinguin garantida la manutenció i l'allotjament mentre es perllongui la seva estada a Andorra a l'espera de la seva repatriació al seu país d'origen, conseqüència de l'emergència sanitària i del tancament de fronteres.

Segons les dades facilitades pel Govern d'Andorra al Comú de Canillo, dels temporers que han omplert el formulari per identificar les seves necessitats de repatriació, són més de 600 els que s'allotgen a la parròquia, la majoria en pisos compartits.

Un cop facilitades aquestes dades, i sabedors que els temporers que en aquests moments resideixen a la parròquia no només són els que treballaven a ENSISA sinó que molts també ho feien en altres empreses de la parròquia (allotjaments turístics, restaurants, comerços...), les dues corporacions es posaran en contacte amb tots els temporers residents a la parròquia per conèixer en quina situació es troben, pel que fa a les seves condicions d'allotjament, i determinar pels que ho requereixin les ajudes que siguin necessàries. A la vegada s'està valorant també les ajudes a implantar per facilitar la seva manutenció.

Pel que fa als temporers que han estat treballant a ENSISA, durant aquesta temporada, el passat divendres 13 de març, amb les primeres mesures decretades pel Govern que van comportar al tancament de les estacions d'esquí, ENSISA va implementar també les mesures necessàries per assegurar l'estada dels seus empleats a Andorra i garantir els seus drets laborals i econòmics, entre les quals:

  • Pagament del salari íntegre del mes de març, amb tots els complements mensuals sencers + vacances generades.
  • Cobrament de les quitances de forma immediata a les oficines de Tarter, el dilluns posterior a l'anunci de tancament de l' estació, habilitant una oficina mòbil de Crèdit Andorrà per al pagament de les quitances en efectiu, liquidacions per transferència a comptes d'on eren titulars els temporers sense comissions, manteniment de la targeta de dèbit activa fins al 30 d'abril si no es tancava el compte i ampliació del límit diari de reintegrament.
  • Allotjament, des de principis de temporada ENSISA allotja uns 140 temporers en dos hotels, un a Canillo i un a Encamp. Des del tancament de l'estació no se'ls ha cobrat l'allotjament, i no se'ls cobrarà mentre hi continuïn allotjats fins que no puguin retornar al seu país d'origen.
  • Bus gratuït a l´'aeroport de Barcelona i gestió del bitllet on-line: a data d'avui s'han gestionat 29 bitllets;
  • Servei permanent d'informació, assessorament i acompanyament a tot el personal. En tot moment des de l'inici de l'emergència sanitària, ENSISA ha estat en contacte permanent amb els seus treballadors per informar-los de les diferents recomanacions d'higiene i seguretat fetes pel Govern, dels telèfons i correus electrònics d'atenció de Govern i del formulari que es posava a la seva disposició per a la facilitar-los el procés de repatriació cap als seus països d'origen. També a través de Ski Andorra s'ha mantingut un contacte permanent amb el Ministeri d'afers Exteriors i el Ministeri de Turisme per trametre els missatges corresponents a col·lectius de nacionalitats específiques, i s'ha coordinat amb el Cònsul de Xile alguns trasllats que han tingut lloc aquesta setmana.

Tant el Comú de Canillo com ENSISA volen posar de manifest la importància que té el col·lectiu de temporers pel sector turístic de la parròquia durant la temporada d'hivern i per aquest motiu faran tot el que està al seu abast per què aquesta situació d'emergència sanitària mundial tingui també per als temporers la menor afectació possible mentre no puguin retornar al seu país.  

 

Canillo, 27 de març de 2020


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024